Ce mai pun pe mine…

noiembrie 6, 2008

mary-kate-olsen-20080531-4184841

Odata trecuta exuberanta verii, toamna isi face aparitia cu o abundenta de teme vestimentare ce ofera o nelimitata posibilitate de mix and match atat intre produse ale aceleiasi teme cat si amalgamuri de stiluri vestimentare de la clasicul minimal pana la boho chic sau retro urban. In linii mari noul sezon de toamna-iarna este continuarea liniara a celui de primavera-vara, cu amendamentul ca aspectul flashy specific sezonului estival se gaseste din ce in ce mai virat si mai tern. Griul carbon si argintiul pun bazele celui mai important trend al culorilor de baza, lor adaugandu-li-se culori vibrante. O reala atentie se acorda burgundului, movului sau verdelui lime in cazul outfituri-lor completate cu accesoorii neutre. Albul foarte accesorizat, cu culori tari sau elemente negre ocupa o pondere importanta in sezon. Intalnim o abundenta de imprimeuri, de la cele florale pana la cele geometrice, completate de insertii sau zone mari de uni, totul intr-un mare mix de accesorii de orice tip, de la centuri si curele pana la coliere, palarii, caciuli sau fulare, etc. Aspectul general al sezonului este unul foarte liber si relaxat, majoritatea tinutelor tinzand spre latura lejerului sau informalului. Noul sezon de toamna si iarna aduce in atentie o serie de tesaturi clasice. In completarea angorei, pielii intoarse si catifelei apare si bumbacul stretch. Pantalonii de denim si raiat sunt foarte potriviti pentru noul sezon si totodata adauga practicalitate si confort oricarei tinute. Tesaturile metalice nu sunt exclusiv alocate textilelor. Accesorii de genul posetelor si curelelor sunt folosite pentru a surprinde ca si accente stylish purtate nu doar pentru casual dar si pentru formal.

Inca odata ne izbim de genul all black, de data aceasta cu un pic mai multa sare si piper, completat de accesorii foarte colorate sau metalice si metalizate. Apar de asemenea, tot in cadrul acestui trend si o serie de diferente tonale extrem de subtile sau pur si simplu diferente de textura si materialitate. Combinatiile mat lucios, ocupa un loc important pe podiumul celor mai intalnite retete vestimentare ale sezonului.

In materie de speculare a volumetriilor, nici sezonul aceste nu se dezminte. Astfel intalnim o serie de jocuri si combinatii de volume, tendinta generala fiind aceea de marcare a liniei umerilor, fie prin exagerare fie prin linii fluide ce duc spre micsorare. De asemenea, in cazul ooutfit-urilor se poate observa supradimensionarea gulerelor si multitudinea de detalii stilistice de pe acestea. De remarcat sunt manecile ¾ completate de malete, camasi sau pullovere si chiar manusi. In ceea ce priveste talia, se observa de asemenea o oarecare alternanta, tendinta fiind fie spre talii foarte coborate, marcate de curele si cordoane, fie de ridicare excesiva a taliei spre linia empire.  In general tinutele sunt foarte “cautate”, inregistrandu-se o atentie deosebita acordata detaliilor, o grija cu totul speciala spre accesorizare si tendinta din ce in ce mai puternica de a se renunta la banalele asortari in avantajul contrastelor puternice. 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: